Zanger en singer-songwriter Joe Buck (Sjoerd de Buck).
Volledig scherm
Zanger en singer-songwriter Joe Buck (Sjoerd de Buck). © ANP

Nieuwe single van Joe Buck is emotionele ode aan een broer die hij nooit heeft gekend

VLISSINGEN - De nieuwe single van Joe Buck is uit. De uit Oostburg afkomstige zanger brengt met White Roses een ode aan zijn broer Jeroen, die hij nooit heeft gekend. De geboortedag van Jeroen gaat nooit onopgemerkt voorbij, met witte rozen.

White Roses is de meest persoonlijke song van de Zeeuw, vertelt hij. ,,Jeroen overleed bij zijn geboorte. Dat heeft een enorme impact gehad op mijn ouders. Hun eerstgeborene overleefde niet. Zijn geboortedag gaat met witte rozen nooit zomaar voorbij. Mijn zussen en ik hebben dat nooit als zwaar ervaren. Het wierp geen schaduw over ons gezin. Pas veel later heb ik met mijn ouders gesproken over Jeroen. Wat er is gebeurd, wat het voor hen heeft betekend en dat heb ik verwerkt in White Roses.”

Sjoerd de Buck - zoals Joe Buck eigenlijk heet -  scoorde afgelopen jaar een enorme hit met zijn nummer The way you take time. White Roses is de derde single van het album dat later dit jaar verschijnt op Spark Records.

Joe Buck treedt vanaf 8 april op met zijn White Roses-tour door heel Nederland. Op vrijdag 24 april staat hij in De Spot in Middelburg. Meer informatie is te vinden op www.joebuckmusic.com

  1. Rosanne behandelt doodzieke coronapatiënten in Adrz: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’
    video

    Rosanne behandelt doodzieke coronapa­tiën­ten in Adrz: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’

    GOES - Ze is gewend om met doodzieke patiënten om te gaan, slecht-nieuwsgesprekken te voeren met familie als een naaste komt te overlijden. Maar in tijden van corona is alles anders. Ook voor een ervaren arts als Rosanne Kranenburg, die in het Adrz in Goes werkt. ,,Als ik bij een patiënt langs ga, blijf ik wat langer hangen. Ik wil dan een praatje maken om te weten wie de persoon is die in dat bed ligt.”