Vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden. © Maurits Sep

Nog geen oplossing voor klachten over vliegtuigen boven Zeeland: ‘Ongelooflijk onbevredigend’

ARNEMUIDEN - Nog altijd is onduidelijk wat er gebeurt met klachten van Zeeuwen over vliegtuigen boven de provincie. ,,Onze macht is beperkt”, zegt gedeputeerde Dick van der Velde.

 1. Goesenaar Levi Bouwense algeheel amateurkampioen met Katwijk: ‘Heel gaaf om mee te maken’
  PREMIUM

  Goesenaar Levi Bouwense algeheel amateurkam­pi­oen met Katwijk: ‘Heel gaaf om mee te maken’

  Voor de eventuele kampioenswedstrijd van zijn club Katwijk kreeg Levi Bouwense (22) een appje van een vriend. Hoe mooi zou het zijn als diens favoriete club Borussia Dortmund op dezelfde dag kampioen zou worden als Katwijk. Waar de geel-zwarten het behoorlijk af lieten weten, bezweken Goesenaar Bouwense en zijn teamgenoten niet onder de druk. Door een 2-1-overwinning op Spakenburg werd Katwijk algeheel amateurkampioen.
  Goes
 2. Gratis koffie en een praatje in De Koperen Tuin
  PREMIUM
  column Jan Vantoortelboom

  Gratis koffie en een praatje in De Koperen Tuin

  Afgelopen zaterdag en zondag had ik het geluk twee keer 15 minuten te mogen optreden in een literaire avond georganiseerd door De Baaierd. De eerste keer was in het Ledeltheater in Oostburg, de tweede keer in het filmtheater in Zierikzee. Leuke locaties. De Baaierd breekt literaire potten en is een initiatief van drie letterkundige powervrouwen: Joyce Pijnenburg (Bureau De Filosoof), Marloes Matthijssen (elizee tekst & idee) en Anna de Bruyckere (stadsdichter van Middelburg in 2018/19). Op de website staat: ‘De Baaierd is een broedplaats, podium en herberg voor de letteren in de breedste zin des woords – door vele soorten Zeeuwen, en vóór vele soorten Zeeuwen’.
  Goes, Oostburg, Zierikzee