Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Nu ook inwoner Noord-Beveland in ziekenhuis vanwege corona

GOES - Het aantal Zeeuwen dat met ernstige coronaverschijnselen in het ziekenhuis is opgenomen, is sinds maandag met zeven gestegen. Daarmee komt het totale aantal mensen in de provincie dat tot nu toe vanwege Covid-19 in het ziekenhuis is beland op 111.

Dat blijkt uit cijfers die het RIVM dinsdag heeft gepubliceerd. De nieuwe patiënten zijn afkomstig uit de gemeenten Hulst (2), Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Tholen en Veere. Het is voor het eerst dat ook een inwoner van Noord-Beveland in het ziekenhuis ligt. Tot nu toe was het een van de weinige gemeenten in het land zonder corona-opnames.

Binnen Zeeland kent Tholen nog altijd verreweg de meeste ernstige gevallen, met in totaal 31 mensen die in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Terneuzen telt inmiddels 17 patiënten die opgenomen zijn (geweest), Middelburg 13 en Schouwen-Duiveland 9. In Kapelle is, net zoals nu op Noord-Beveland, slechts één geval gemeld.

Het werkelijke aantal patiënten ligt waarschijnlijk hoger. Een deel van de ziekenhuisopnames wordt pas een of enkele dagen later gemeld.

  1. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
    PREMIUM
    Update 17.27 uur

    Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

    VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.