Volledig scherm
Zeeland in de gemeente Landerd. © PZC

Oeps! Marokkaanse hardloper reist af naar verkeerde ‘Zeeland’ voor Kustmarathon

ZOUTELANDE - Het zal je gebeuren. Je traint weken-, maandenlang  voor deelname aan de loodzware Kustmarathon van Zeeland, reis je af naar het ‘verkeerde’ Zeeland. Dat gebeurde hardloper Redouan Nouini vanmiddag. 

De Marokkaan was kennelijk in de war over de precieze plek waar hij moest zijn voor de start, namelijk in Burgh-Haamstede in de provincie Zeeland. Hij reisde af naar het Brabantse dorpje Zeeland in de gemeente Landerd. Door de blunder kwam hij hopeloos te laat voor de start van de Kustmarathon die om 12.00 uur begon. 

Nouini maakte kans om de Kustmarathon te winnen. Hij heeft een persoonlijk marathonrecord van 2.15 uur, een kwartier sneller dan de tijd vandaag van winnaar Tim Pleijte, hoewel de kustmarathon een stuk zwaarder is dan reguliere marathons. 

De hardloper en zijn manager waren niet bereikbaar voor een reactie. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge studentondernemers verkopen dé oplossing voor regendruppels op je bril

    Jonge studenton­der­ne­mers verkopen dé oplossing voor regendrup­pels op je bril

    MIDDELBURG - Waarom is het stampertje in je cocktail van plastic en niet van hout? Hoe voorkom je dat je niets meer kan zien, omdat er regendruppels op je bril blijven hangen? Ook zo’n hekel aan het dekbed dat voortdurend verschuift in je hoeslaken? Het zijn slechts drie problemen waar jonge studentondernemingen dé oplossing voor hebben gevonden. Vrijdag presenteren 23 van de ‘start-ups’ hun product op de Markt in Middelburg.