Oesterkweek komt van de grond

Reportage | videoYERSEKE - Het zijn zware tijden in de oestersector. Al een paar jaar richten het herpesvirus en de oesterboorder op de bodem van de Oosterschelde een ware slachting aan onder kromme oesters. De oesterboorder is aartsvijand nummer één. Om te ontsnappen aan de oesterkiller experimenteren enkele bedrijven met kweek op tafels en in hangmandjes. Het is de toekomst, denkt oesterteler Adriaan van der Plasse van Delta Ostrea. ,,Want de oesterboorder gaat nooit meer weg.”

0 reacties

 1. Illustrator Martijn van der Linden stopt stiekem Zeeuwse luchten en landschappen in zijn tekeningen
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw

  Illustra­tor Martijn van der Linden stopt stiekem Zeeuwse luchten en landschap­pen in zijn tekeningen

  Illustrator Martijn van der Linden (42) wordt geboren in Oostburg. Met zijn ouders en grote broer verhuist hij naar Heinkenszand op zijn 7e. Hij gaat naar het Goese Lyceum en studeert daarna illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij woont vanaf zijn 17e in die stad. Met zijn vrouw Maranke Rinck en hun kinderen Noa, Tristan en Jade woont hij aan de Schie. Hij won prijzen met Tangramkat en maakt nu de succesvolle serie Bob Popcorn.
 2. Zeeuwse band The Dirty Daddies vergoedt boete voor fan: ‘Ik vond het zó stom van mezelf dat ik die telefoon had gepakt’
  PREMIUM

  Zeeuwse band The Dirty Daddies vergoedt boete voor fan: ‘Ik vond het zó stom van mezelf dat ik die telefoon had gepakt’

  ‘Wie is de dame die in de omgeving van Raalte een boete heeft gekregen voor fietsen met telefoon in de hand? We vinden het tasje aan je stuur zo mooi dat wij graag je boete betalen!’ Deze oproep van The Dirty Daddies heeft een bijzondere ontknoping. Voor de Zeeuwse band, maar ook voor de anonieme vrouw op de foto die de politie Raalte deelde. Maar moet je als band wel zo’n boete willen vergoeden?