Volledig scherm
Bas Wolferts, zwager van de omgekomen vrouw, staat voor de rechtbank in Middelburg met een portret van beide slachtoffers . © Theo Giele

OM eist 5 jaar cel voor doodrijden fietsers in Goes

Update 13.15 uurMIDDELBURG - Het OM heeft vijf jaar cel en vijf jaar rijontzegging geëist tegen de 20-jarige S.M. uit Kloetinge, die in oktober vorig jaar een stel op een fiets doodreed. Een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend werden geschept op de Van de Spiegelstraat, waar de man met grote snelheid en onder invloed van alcohol reed. 

Vandaag diende de rechtszaak in Middelburg. Familieleden van de slachtoffers waren daarbij aanwezig. Een zwager van de omgekomen vrouw droeg een grote foto van de slachtoffers. Familieleden maakten tijdens de rechtszaak gebruik van hun spreekrecht. Een zus van de omgekomen Alice Dessi gaf aan dat ‘die dag voor ons alles is veranderd. Onze wereld stortte in. Ons leven heeft zijn glans verloren.” Een zus van Miki Trpkovski verweet de verdachte dat die ‘het leven van heel mijn familie kapot heeft gemaakt'. 

Te veel gedronken

Volledig scherm
Bloemen op de plek van het ongeluk. © Johan van der Heijden

Het ongeluk vond in de nacht van 28 oktober plaats. Alice en Miki fietsten over de Van de Spiegelstraat en werden rond 04.15 uur vlakbij spoorwegovergang ‘Ockenburgh’ aangereden door de Kloetingenaar. Hij bleek te veel te hebben gedronken: 355 ugl, terwijl voor een beginnend bestuurder 88 ugl is toegestaan.
Uit onderzoek is ook gebleken dat de man minstens 100 kilometer per uur moet hebben gereden, terwijl daar 50 is toegestaan. Voor de officier van justitie was dat, gecombineerd met eerdere verkeersdelicten van de man, reden om vijf jaar cel te eisen, en daarna nog vijf jaar rij-ontzegging. 

De advocaat van de verdachte vindt dat veel te hoog. Hij wees onder meer op de jeugdige leeftijd van zijn cliënt en vond dat er niet genoeg bewijs was dat de verdachte zo hard heeft gereden als in het onderzoek wordt beweerd.

De rechter doet over twee weken uitspraak. 

Onze verslaggever twitterde tijdens de rechtszaak over het verloop daarvan. Lees hier terug:

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.