Volledig scherm
Een parkeerverwijssysteem. © Van Assendelft Fotografie

Ondernemers Oostkapelle willen parkeerverwijssyteem

OOSTKAPELLE - De Ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle vindt dat er een parkeerverwijssysteem moet komen, zodat bezoekers van het Walcherse kustdorp snel zien waar ze hun auto’s kunnen parkeren. Volgens voorzitter Arjan Maljaars rijdt er nu nog veel te veel verkeer al zoekend rond door het dorp.

Een dergelijk systeem kost zo’n half miljoen euro. Maljaars beseft dat dat heel veel geld is. Maar volgens hem moet het geen probleem zijn het bij elkaar te krijgen door de tarieven voor dagparkeren op de betaalde parkeerplaatsen met vijftig procent te verhogen. ,,Dan betalen mensen voor een hele dag parkeren geen 5 maar 7,50 euro.” Volgens hem is dat nog altijd redelijk goedkoop in vergelijking tot veel andere plaatsen. ,,In Amsterdam ben je dat bedrag al kwijt als je je auto één uur wegzet.”

Toilet

Volgens hem kan met die tariefsverhoging het parkeerverwijssysteem in een paar jaar worden betaald. Hij stelt wel heel duidelijk dat het extra geld dat op die manier binnenkomt, alleen gebruikt mag worden voor de aanschaf en onderhoud van dat parkeerverwijssysteem. ,,En bij die parkeerplaatsen moeten ook echt goed toiletvoorzieningen komen.”

Met nadruk zegt hij ook dat de parkeervoorzieningen bij het dorp gratis moeten blijven. Ook hoopt hij dat die parkeerplaatsen opnieuw worden ingericht. ,,Want door de herinrichting van de Dorpsstraat zijn we hier vijftien parkeerplaatsen kwijt.” Volgens hem moet het mogelijk zijn om ‘door een betere indelen’ van de parkeerplaatsen bij het dorp ruimte te vinden voor 75 extra auto’s.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement