Station Rilland-Bath.
Volledig scherm
Station Rilland-Bath. © Google streetview

Onderzoek: Rilland-Bath op één na slechtste treinstation van Nederland

VLISSINGEN - Station Arnemuiden is volgens treinreizigers het beste station van Zeeland. Dat blijkt uit de Stationbelevingsmonitor 2019, een onafhankelijk onderzoek in opdracht van ProRail en NS. Het slechtste station in de provincie (en op één na slechtste van Nederland) is overigens Rilland-Bath. Dat krijgt maar van iets meer dan dertig procent van alle treinreizigers een zeven als rapportcijfer.

Nederland is steeds tevredener over de treinstations. Bijna tachtig procent geeft een zeven. Zes jaar geleden was nog 65 procent.

Arnemuiden krijgt van 79,2 procent een zeven of hoger. De tevredenheid over dat station steeg de afgelopen vijf jaar met maar liefst 13 procent. Stationsmanager Armando Marquard: ,,Het station is goed te bereiken voor de bewoners uit het dorp. Samen met Prorail is het station opgeknapt door het vervangen van onder meer de wachtruimte aan één kant van het station. Ook is er een in- en uitcheckpaal geplaatst, zodat reizigers hiervoor niet meer moeten omlopen.‘’ 

Rilland-Bath wordt van alle Zeeuwse stations het laagst gewaardeerd. Reden voor de lage notering - het is zelfs het op één na slechtste station van het hele land - is de overlast veroorzaakt door hangjongeren. De NS is hierover in gesprek met de gemeente en de politie.