Volledig scherm
De ZB in Middelburg © Marian van der Weide

Ongeruste Statenleden: dijkbewaking nodig bij de ZB

MIDDELBURG - Er is verhoogde dijkbewaking nodig bij de ZB. Zo karakteriseerde Statenlid Jan Henk Verburg (ChristenUnie) vrijdag de ‘wankele’ financiële situatie bij de bibliotheekorganisatie. Hij kreeg gelijk van gedeputeerde Anita Pijpelink. ,,We moeten de vinger aan de pols houden."

De ZB is uit de rode cijfers en de meerjarenbegroting is sluitend, maar daarmee is alles ook wel gezegd, vinden de Staten. ,,Wij zijn er niet gerust op”, zei Wim Kok (SGP) in de Statencommissie bestuur. Verburg: ,,Het is wachten op de volgende financiële tegenvaller die gegarandeerd gaat komen." En Kees Bierens: ,,We hebben grote zorgen over de financiën en ook de houding vanuit de ZB."

Meerjarenplan

De Staten willen dat de ZB een duidelijk meerjarenplan opstelt met een gedegen financiële onderbouwing. Kok: ,,Het bevalt de SGP niet dat we vooral horen wat er niet kan omdat er geen geld is en niet wat de ZB zelf gaat doen om financieel gezonder te worden."

Pijpelink beloofde niet alleen scherp toezicht te houden op de financiële situatie van de ZB maar ook op de toon die het instituut daarover aanslaat.

  1. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
    PREMIUM

    Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

    VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.