Volledig scherm
stockadr wind storm © Thinkstock

Onstuimig weer op komst: zet je tent goed vast

VLISSINGEN - Weerkundigen waarschuwen: kampeerders, zet je tent goed vast! Zeker in Zeeland en de andere kustprovincies wordt dit weekend, vooral zaterdag, onstuimig weer verwacht, met kans op zware windstoten tot 95 kilometer per uur. Het KNMI heeft voor morgen code geel in de kustprovincies afgekondigd.

In de loop van morgenochtend, de middag en aan het begin van de avond wordt veel wind verwacht, in Zeeland tot windkracht 7. Het weerbeeld bestaat uit zon, stapelwolken en enkele buien. Zondag is er meer zon en zijn er minder buien. In de kustgebieden waait het dan nog wel krachtig.

in de kustprovincies is het belangrijk dat de scheerlijnen van de tenten stevig vast staan. Wie van plan is om dit weekend op pad te gaan met caravan of aanhanger doet er verstandig aan zaterdagmiddag en -avond de kustregio’s te mijden. Ook watersporters, in vooral het westen en noorden van het land, moeten rekening houden met zeer veel wind.

Zondag regelmatig zon

Zondagochtend waait het aan zee eerst nog krachtig, in Zeeland tot kracht 5, in de middag neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig. Verder is het zondag prima weer met een mix van stapelwolken en zonneschijn. Er kan een lichte bui ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. Het wordt ‘s middags 21-24 graden.

Vandaag is het broeierig zomerweer en trekken buien over het land. Vanmiddag en aan het begin van de avond is in het zuidoosten kans op stevige onweersbuien. Daarbij zijn veel bliksemontladingen mogelijk en valt veel regen in korte tijd. Omdat de buien zich snel verplaatsen blijft wateroverlast beperkt. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hostellerie Schuddebeurs is geen doorsnee toeristenfuik
    PREMIUM
    ACHTER DE SCHERMEN

    Hostelle­rie Schudde­beurs is geen doorsnee toeristen­fuik

    SCHUDDEBEURS - Waar het centrum is, vragen internationale gasten weleens aan receptioniste Sandra Fierens (46), geboren en getogen in Schuddebeurs. Ze kan er om lachen, want Hostellerie Schuddebeurs ís het centrum van het dorpje op Schouwen-Duiveland. Golfers en fietsers verblijven er graag. Deze krant keek in de keuken, de lobby en op hotelkamers. ,,Mijn brillenglazen besloegen van een half ontblote hotelgast.”