Roeland van de Vijsel: ,,Nu we weten wat voor rol algen spelen, kunnen we kijken of we in nieuwe gebieden algenmatten kunnen aanplanten of de geulvorming op gang kunnen brengen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Roeland van de Vijsel: ,,Nu we weten wat voor rol algen spelen, kunnen we kijken of we in nieuwe gebieden algenmatten kunnen aanplanten of de geulvorming op gang kunnen brengen.” © Marcelle Davidse

Ontdekt in Yerseke: piepkleine algen gaan ons helpen tegen de stijgende zee

YERSEKE - Hoe houden we in Zeeland droge voeten? Door dijken steeds hoger en dus ook breder te maken? Dat kan wel. Maar dan zul je ook huizen moeten slopen. Kan dat echt niet anders? Als we dat water nou afremmen voordat het tegen de dijken klotst, scheelt dat? In Yerseke denken ze van wel. Piepkleine algen gaan ons helpen in de strijd tegen het water.

 1. Ze zagen hem niet en zijn er nu gloeiend bij, die autokrassers in Goes. ‘Blij dat ie er hangt’
  PREMIUM

  Ze zagen hem niet en zijn er nu gloeiend bij, die autokras­sers in Goes. ‘Blij dat ie er hangt’

  GOES - Echt, als je er langs loopt, zie je hem niet. Maar oh wee, als je voor de deur loopt te kloten, dan ben je er gloeiend bij. Dat weten drie jochies van 13 en 14 uit Goes nu ook. Op de beelden van de camera bij de voordeur is goed te zien wat ze doen: terwijl ze langslopen, bekrassen ze een heel stel auto’s. Vele duizenden euro’s schade. In een oogwenk. Dankzij die ene camera zijn ze gepakt.
 1. Mark Rutte: 'Ik heb zin om met een nieuwe ploeg aan de slag te gaan'
  Play

  Mark Rutte: 'Ik heb zin om met een nieuwe ploeg aan de slag te gaan'

 2. Dit was Nederland vandaag: schapen gaan stikstofprobleem bestrijden
  Play

  Dit was Nederland vandaag: schapen gaan stikstof­pro­bleem bestrijden