ic ZorgSaam Terneuzen
Volledig scherm
ic ZorgSaam Terneuzen © Johan van der Heijden

Onverminderd druk op Zeeuwse intensive-care afdelingen

GOES/TERNEUZEN - Op de intensive care-afdelingen van Adrz en ZorgSaam is het nog onverminderd druk. In Goes en Terneuzen liggen in totaal 16 covidpatiënten op de ic, van wie een aantal afkomstig uit andere provincies. 

 1. Harold strijdt voor meer ‘salaris’ voor Zeeuwse politici. Waarom jij er ook wat aan hebt
  PREMIUM
  poll

  Harold strijdt voor meer ‘salaris’ voor Zeeuwse politici. Waarom jij er ook wat aan hebt

  MIDDELBURG - Ze zijn met zijn 39-en. Vol vuur controleren ze of de regering van Zeeland geen gekke dingen doet. Ook bepalen ze waar windmolens komen, of bussen rijden. Dat vreet tijd. Zo’n 22 uur per week, naast hun normale baan. Daar zullen de Zeeuwse Statenleden dus vast dik voor betaald worden. Nou, niet dus. ,,Per uur krijgen we minder dan voor een krantenwijk.” Daarom willen ze meer.
 2. Frits Barend herdenkt op 4 mei in Vlissingen: ‘Mijn ouders zijn door een Nederlandse verraden, maar door een Duitser gered’
  PREMIUM

  Frits Barend herdenkt op 4 mei in Vlissingen: ‘Mijn ouders zijn door een Nederland­se verraden, maar door een Duitser gered’

  VLISSINGEN - Journalist en presentator Frits Barend (van onder meer het televisieprogramma Barend & Van Dorp) kan uit persoonlijke ervaring vertellen wat antisemitisme is. Hij spreekt daar op 4 mei over op uitnodiging van de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen. Vanuit de Sint Jacobskerk wordt dan een digitale 4 mei herdenking gepresenteerd rond het thema antisemitisme, racisme en discriminatie - in het verleden en in het heden.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'