Ook boerin Bertie naar Den Haag - maar wel met de auto

videoRENESSE - Niet alleen de boze boeren, maar ook de politie zat fout bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen. Dat vindt boerin Bertie Steur, die woensdag zelf ook naar Den Haag gaat om te protesteren.

De bekendste boerin van ons land, die bij Renesse woont, is woensdag één van de naar verwachting vele duizenden landbouwers die in Den Haag hun stem laten horen tegen de strenge stikstofregels van de overheid. ,,We zijn het dichtstbevolkte industrieland van Europa, en we hebben de strengste regels. Waar zijn we dan mee bezig?”

Bertie zag eerder deze week de onrust in Groningen, waar boze boeren het provinciehuis enterden en binnenstormden. Volgens haar ‘gebeurden er aan twee kanten dingen die niet goed te praten zijn'. ,,Ik zag agenten ook iemand in het gezicht slaan die gewoon stond te praten, en ze sloegen met knuppels op mensen die met de handen in de zakken stonden.” 

Overigens gaat Bertie niet met de tractor naar Den Haag. ,,Ik ben alleen thuis, dus ik ga - heel laf - met de auto. Tja, de dieren moeten ook eten, hè.”

Volledig scherm
Bertie Steur. © Ernesta Verburg