Volledig scherm
© Thinkstock

Ook in hoger beroep forse straffen voor groepsseks in Middelburgs hotel geëist

MIDDELBURG - Waarom rende een 20-jarig meisje overstuur en spiernaakt een Middelburgs hotel uit. Waardoor sloeg de sfeer tijdens een aanvankelijk gezellige avond met drie jongens ineens om? Werd zij bedreigd, misbruikt en verkracht? Of was de ruwe seks vrijwillig en flipte ze ineens door de wiet en alcohol, zoals een van de verdachten suggereerde, of kreeg ze een psychose?

De advocaat-generaal van het gerechtshof in Den Bosch meent dat er wel degelijk sprake was van dwang en bedreiging in de hotelkamer. Alle drie de verdachten hebben volgens haar een aandeel in de vrijheidsberoving. ,,Ze hebben de indruk gewekt dat het slachtoffer niet meer kon ontkomen. Ze is gedwongen seks te hebben in bijzijn van anderen. Vernederend en mensonterend. Ze is in doodsangst met achterlating van al haar kleding en telefoon gevlucht”.

Contactverbod

De hoofdverdachte, A.M. (22), zou haar hebben verkracht. De aanklager vorderde tegen hem 36 maanden cel waarvan 12 voorwaardelijk. De jongste verdachte, de destijds 15-jarige D.R., heeft volgens haar seksuele handelingen met de vrouw verricht. Tegen hem werd 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk geëist. A. G. (22) had geen seks met haar, maar kreeg eenzelfde eis aan zijn broek. De advocaat-generaal wil dat de verdachten ook bijzondere voorwaarden krijgen opgelegd zoals een contactverbod met het slachtoffer. Ze vindt ook dat de verdachten het slachtoffer 10.000 euro smartengeld moeten betalen. De drie vinden dat ze eerder ten onrechte tot soortgelijke straffen zijn veroordeeld door de rechtbank in Middelburg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement