Volledig scherm
PREMIUM
De eerste Oosterscheldekreeft van dit seizoen werd in maart aangeboden aan sportjournalist Kees Jansma en bracht tijdens de veiling een recordbedrag van 50.000 euro op. © Marieke Mandemaker

Oosterscheldekreeft is té gewild - ‘dit is geen product voor heel Nederland’

ZIERIKZEE - De Oosterscheldekreeft is zó populair, dat vissers en dus ook restaurants amper aan de vraag kunnen voldoen. De prijs blijft daardoor ook hoog. ,,Je moet er rekening mee houden dat dit geen product is voor heel Nederland”, waarschuwt kreeftenvisser Gerrie van den Hoek.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. OM valt binnen bij boerenbedrijven: ‘Aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijken’

  OM valt binnen bij boerenbe­drij­ven: ‘Aardappel en uienhandel vatbaar voor witwasprak­tij­ken’

  De export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie naar aanleiding van invallen bij agri-handelaren in Zeeland en Noord-Holland. Ondergrondse bankiers en geldkoeriers leveren tientallen miljoenen euro’s af bij Nederlandse agri-handelaren, die boodschappentassen vol contant geld aannemen. Daarmee werken zij vermoedelijk mee aan het witwassen van crimineel geld, aldus het OM.
 2. Donner komt North Sea Port helpen, want samenwerken over de grens is een heel gedoe
  PREMIUM

  Donner komt North Sea Port helpen, want samenwer­ken over de grens is een heel gedoe

  TERNEUZEN - Samenwerken over de grens blijkt moeilijk. De regels voor grensarbeid, infrastructuur, milieu en veiligheid verschillen sterk tussen Nederland en België. Het fusiehavenbedrijf North Sea Port merkt elke dag weer hoe weerbarstig de praktijk is. Piet Hein Donner, oud-minister en voormalig vicepresident van de Raad van State, en gouverneur Cathy Berx van Antwerpen gaan nu onderzoeken wat er te doen valt aan de botsende wetten en regels.