Volledig scherm
Kok Marijke Pool van Natuur en Zo maakt met Amsterdamse kinderen soep op een houtvuurtje bij camping Zonneweelde in Nieuwvliet. © Camile Schelstraete

Op de camping koken met de reizende chef: jammie!

NIEUWVLIET - Campings, vakantieparken en strandpaviljoens krijgen deze zomer bezoek van de reizende chef. Die bereidt met behulp van jongeren een Zeeuws kindermenu met gezonde en duurzame ingrediënten. Het project ‘YammYammy Lekker Zeeuws Kindermenu’ wordt gesteund door de provincie. 

Camping Zonneweelde in Nieuwvliet was dinsdag als eerste aan de beurt. Twintig kinderen hielpen chef Marijke Pool met het maken van smeersels voor toastjes, het koken van soep en de samenstelling van een fruittoetje. Natuurlijk aten ze het daarna gezamenlijk op. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hostellerie Schuddebeurs is geen doorsnee toeristenfuik
    PREMIUM
    ACHTER DE SCHERMEN

    Hostelle­rie Schudde­beurs is geen doorsnee toeristen­fuik

    SCHUDDEBEURS - Waar het centrum is, vragen internationale gasten weleens aan receptioniste Sandra Fierens (46), geboren en getogen in Schuddebeurs. Ze kan er om lachen, want Hostellerie Schuddebeurs ís het centrum van het dorpje op Schouwen-Duiveland. Golfers en fietsers verblijven er graag. Deze krant keek in de keuken, de lobby en op hotelkamers. ,,Mijn brillenglazen besloegen van een half ontblote hotelgast.”