Lege campingvelden op vakantiepark RNC Toppershoedje in Ouddorp.
Volledig scherm
Lege campingvelden op vakantiepark RNC Toppershoedje in Ouddorp. © Qphoto

Op Goeree-Overflakkee mag je helemaal niet meer naar de camping

MIDDELHARNIS - Op Goeree-Overflakkee mag niemand meer naar de camping, recreatiepark of jachthaven. De gemeente heeft tot deze maatregel besloten om aan alle onduidelijkheid een einde te maken. Verder gaat de gemeente Hulst streng controleren langs de grens. 

In Zeeland is verblijf tussen 7.00 en 19.00 uur nog wel toegestaan, maar alleen met toestemming van de eigenaar of beheerder van het vakantiepark of camping.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman gaat een stap verder: ,,Doordat dagrecreatie nog steeds mogelijk was, voorzag ik – ondanks de eerder getroffen maatregelen – veel verkeersbewegingen van en naar campings, recreatieparken en jachthavens. Dat brengt risico’s met zich mee voor verspreiding van het coronavirus. Op Goeree-Overflakkee is het aantal besmettingen met het virus hoog, de druk op het ziekenhuis en onze zorgfaciliteiten neemt toe.”

Ook niet voor onderhoud

Eigenaren en huurders mogen ook geen onderhoud meer plegen aan hun recreatieverblijf, tuin of schip. Alleen  eigenaren en  beheerders van de campings, recreatieparken en jachthavens mogen er nog komen voor noodzakelijk onderhoud. De recreatievaart mag de jachthavens op het eiland niet meer in- of uitvaren.

In Zeeland mag iemand ook niet overnachten in zijn tweede woning. In de verklaring van de gemeente Goeree-Overflakkee wordt over overnachten in een tweede woning, buiten de recreatieparken, niet gesproken.

Strenge grenscontroles

De gemeente Hulst en de Vlaamse buurgemeenten Beveren, Sint Gillis-Waas en Stekene gaan streng controleren langs de grens. Ook de oude smokkelpaadjes worden in de gaten gehouden. De vier burgemeesters willen voorkomen dat groepen fietsers en motorrijders de grens oversteken om in Zeeuws-Vlaanderen te gaan toeren. Wie betrapt wordt, gaat op de bon.