Conductrice Mireille Penning: ,,De gezelligheid en de contacten heb ik gemist in de ergste coronatijd.”
Volledig scherm
PREMIUM
Conductrice Mireille Penning: ,,De gezelligheid en de contacten heb ik gemist in de ergste coronatijd.” © Dirk-Jan Gjeltema

Op pad met conducteur Mireille: ‘Ik ben ook psycholoog, servicemedewerker, EHBO’er, politieagent...’

Conducteur zijn bij de NS is veel meer dan vervoersbewijzen controleren. Dat blijkt als we een dagje meekijken met de Zeeuwse conductrice Mireille Penning-Willeboordse (47). ,,Soms moet je op je strepen staan, maar bovenal ben je de gastvrouw van de trein.”

 1. Boerderij-minicamping Oranjepolder bij Arnemuiden: ‘Die onzekerheid raakt je diep in je ziel’
  PREMIUM
  video

  Boerderij-minicam­ping Oranjepol­der bij Arnemuiden: ‘Die onzeker­heid raakt je diep in je ziel’

  ARNMUIDEN - Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 3: Sentine Williams-Kodde en haar ouders Jo en Tineke Kodde op boerderij en camping Oranjepolder bij Arnemuiden.
 2. Krijn, de oudste Zeeuw, is terug; en wat is hij een schatje
  PREMIUM
  Reportage

  Krijn, de oudste Zeeuw, is terug; en wat is hij een schatje

  VLISSINGEN - Hij heeft golvende, donkere haren. Er zit een bult boven zijn imposante wenkbrauwen. Hij heeft een leerlooiersmond met afgesleten tanden en de neus van een prijsvechter. Toch maakt de Zeeuwse Neanderthaler Krijn, tot leven gebracht door de tweelingbroers Kennis, met zijn ietwat verlegen glimlach zonder meer een sympathieke indruk. Het is de zoveelste reconstructie van aap- en oermensen die de paleo-kunstenaars maakten voor musea.