Op pad met controleurs: ‘Nu nog gasten ontvangen? Dat kun je niet maken’

BURGH-HAAMSTEDE - Bij vakantiepark 't Torentje in Burgh-Haamstede is het duidelijk: rood-witte linten bij de toegang laten er geen twijfel over bestaan dat de gasten even niet welkom zijn. Maar het gezelschap dat dinsdagmiddag het parkeerterrein opdraait moet eigenaar Leo Thijsse wel toelaten. Politie en handhavers zijn op pad om het verbod op toeristische overnachtingen te controleren.

,,We zouden eigenlijk 27 maart opengaan, maar vorige week wist je al welke kant het op zou gaan. Ik ben blij dat de Veiligheidsregio Zeeland zo'n duidelijk besluit heeft genomen en steeds de boodschap heeft verkondigd: blijf thuis! Ik heb mijn gasten via de mail steeds op de hoogte gehouden en mensen hebben alleen maar begrip”, zegt Thijsse.

  1. De visserij verantwoordelijk voor minder kreeft? ‘Dat is wel erg kort door de bocht’

    De visserij verantwoor­de­lijk voor minder kreeft? ‘Dat is wel erg kort door de bocht’

    YERSEKE - De visserij verantwoordelijk stellen voor de sterke daling van het aantal kreeften in de Oosterschelde is wel erg kort door de bocht, vindt vissersvereniging OWV. Bioloog Peter van Bragt komt tot die conclusie in een opiniestuk op natuurwebsite Nature Today. ,,Een boude uitspraak als je beseft dat wetenschappelijk onderzoek naar de kreeftenstand ontbreekt”, zegt Ida Sinke, voorzitter van OWV.