Bij restaurant Hector zitten ze maandag nog niet vol. Hoe anders is dat aan de kust, waar bij veel restaurants geen plek meer is.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij restaurant Hector zitten ze maandag nog niet vol. Hoe anders is dat aan de kust, waar bij veel restaurants geen plek meer is. © Johan Van Der Heijden

Op pinkstermaandag uit eten aan de Zeeuwse kust? Dan moet je snel zijn: ‘Elke 5 minuten gaat de telefoon’

PollVLISSINGEN - Aardig wat Zeeuwse restaurants zitten op pinkstermaandag vol. Vooral aan de kust zien horecaondernemers het aantal reserveringen in rap tempo oplopen. Terwijl in steden als Middelburg en Goes in veel gevallen nog volop plek is. De horeca wacht vol spanning op de mogelijke drukte die wordt verwacht. 

  1. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

    Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”