Volledig scherm
Bomen worden gerooid in opdracht van het waterschap. © Waterschap Scheldestromen

Opheldering geëist over bomenkap waterschap

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen moet opheldering geven over de bomen die het herplant. De fractie van Water Natuurlijk dringt daarop aan in schriftelijke vragen.

Het waterschap krijgt van diverse kanten kritiek omdat het minder bomen plant dan het kapt. Dit seizoen gaan bijvoorbeeld in totaal 2458 bomen tegen de vlakte, terwijl er 1609 worden teruggezet.

Onder meer milieufederatie ZMf heeft zich daartegen gekeerd en pleit voor het uitgangspunt ‘een boom voor een boom’. Het waterschap wijst erop dat het bomen verder uit elkaar zet, zodat ze meer de ruimte krijgen om te groeien.

Biodiversiteit

Water Natuurlijk herinnert eraan dat zowel in het beleidsplan van het waterschap als in de visie op biodiversiteit staat dat herplant noodzakelijk is, op dezelfde locatie en als dat niet kan elders. In elk geval moet het ‘areaal’ bomen worden behouden.

Water Natuurlijk wil dat het waterschap er alles aan doet ‘om de eigen doelstellingen betreffende herplanten van bomen te realiseren’ en vraagt op welke termijn het dagelijks bestuur denkt ‘deze ambities waar te maken’. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement