Volledig scherm
Anouckha van Miltenburg.

Oud-kamervoorzitter Van Miltenburg gaat huisartsencorporatie Zeeuws-Vlaanderen leiden

TERNEUZEN - Anouchka van Miltenburg (51) treedt op 1 november aan als directeur-bestuurder van huisartsencoöperatie Nucleuszorg in Zeeuws-Vlaanderen. Zij volgt Cora Vlasblom op, die deze positie ad interim bekleedde sinds 2016. 

Volgens bestuursvoorzitter Albert de Visser heeft Nucleuszorg voor Van Miltenburg gekozen vanwege haar bestuurlijke ervaring, haar netwerk en haar kennis van de Nederlandse gezondheidszorg. Voormalig parlementsvoorzitter Van Miltenburg was van 2003 tot en met 2017 lid van de Tweede Kamer. In die tijd was zij bij de VVD verantwoordelijk voor onder meer de portefeuilles Langdurige zorg, WMO, Medische ethiek en GGZ. Zij was ook voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Defensie en vicevoorzitter van de VVD-fractie. Momenteel is Van Miltenburg lid van de raad van toezicht van Prezzent, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

In haar functie van directeur-bestuurder van Nucleuszorg krijgt Van Miltenburg de taak de eerstelijnszorg in Zeeuws-Vlaanderen te verstevigen en op hoog niveau te houden. Daarnaast heeft de nieuwe directeur-bestuurder de opdracht om, samen met de interne en externe stakeholders van Nucleuszorg, een duurzame samenwerking tussen de huisartsengroepen in Zeeuws-Vlaanderen vorm te geven.

Nucleuszorg is een ondersteunende eerstelijnsorganisatie van en voor huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen. Nucleuszorg biedt de ongeveer veertig aangesloten huisartsen ondersteuning op het gebied van facilitaire, medisch inhoudelijke en organisatorische zaken. Dat doet Nucleuszorg onder meer met zorgprogramma’s voor hulpvragen op het gebied van diabetes, luchtwegproblemen, hart-en vaatziekten, ouderenzorg en psychosociale zorg. Daarnaast heeft Nucleuszorg twee huisartsenposten in Terneuzen en Oostburg, die spoedeisende huisartsenzorg bieden tijdens de avond, nacht, weekenden en feestdagen.

De activiteiten van Nucleuszorg vinden plaats binnen de drie werkmaatschappijen Nucleus Huisartsenposten, Nucleus Chronische Zorg en Nucleus Facilitair. Binnen Nucleuszorg zijn huisartsen, verpleegkundig specialisten/physician assistants, verpleegkundigen, triagisten, doktersassistenten, chauffeurs en praktijkondersteuners huisarts werkzaam.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement