Volledig scherm
PREMIUM
Jan Peter Balkenende spreekt bij de opening van de expositie over Jacob Cats in Grijpskerke. © Ziggy Marlissa

Oud-premier Balkenende opent in Grijpskerke een tentoonstelling over zijn voorganger Jacob Cats

GRIJPSKERKE -Bijna niemand heeft zijn dichtbundel Sinne- en Minnebeelden nog op de plank staan. Toch kent iedereen wel spreekwoorden uit het werk dat Jacob Cats 400 jaar geleden schreef. Oud-premier Jan Peter Balkenende opende zaterdag een expositie in de Michaëlskerk in Grijpskerke, de kerk waar Cats kwam.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minder ganzen dan vorig jaar

    Minder ganzen dan vorig jaar

    In Zeeland zijn zaterdag ganzen geteld in het kader van de Nationale Ganzentelling 2018. Dat gebeurde volgens een strak telprotocol. Ieder jaar zitten op exact hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie telteams van vaak dezelfde mensen om de overzomerende ganzen te tellen. Zo worden over een reeks van jaren betrouwbare gegevens verzameld als basis voor het opstellen van faunabeheerplannen en overheidsbeleid. Het zal even duren voor de gegevens van alle telteams verzameld en geanalyseerd zijn, maar duidelijk is al wel dat er minder ganzen dan vorig jaar zijn, maar nog steeds veel.