Volledig scherm
PREMIUM
Kenneth van Tilburg en Ingrid Schulenberg aan het werk op de pijnpoli van Adrz in Vlissingen. © Lex de Meester

Over tien weken pas naar de neuroloog: wachttijden bij Adrz nemen toe

GOES - De wachtlijsten bij ziekenhuizen worden eerder langer dan korter. Ook Zeeuwen lopen daar tegenaan, vooral bij Adrz. ,,Als je zo beroerd bent, is elke week er één.”

Voor Marianne Vis (72) is Adrz in Goes om de hoek. Vijf minuten fietsen en ze staat voor de deur. Toch moest ze voor behandeling uitwijken naar Bravis in Bergen op Zoom. ,,Het is te triest voor woorden, maar ik stond op de wachtlijst van de wachtlijst.”

Als ze zelf geen actie had ondernomen, stond ze daar waarschijnlijk nog op. ,,Het is dat ik zelf contact heb opgenomen met CZ, mijn zorgverzekeraar. Die namen mijn klachten meteen serieus. In Bergen op Zoom kon ik drie weken eerder terecht. Daar werd snel de diagnose gesteld: een tumor.”

  1. Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    VLISSINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van boeren uit het hele land, ook uit Zeeland. De mannen van 23 en 24 jaar oud bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.