Zeeuwse Statenleden horen de uitleg van vice-premier Hugo de Jonge aan over het niet doorgaan van de marinierskazerne
Volledig scherm
Zeeuwse Statenleden horen de uitleg van vice-premier Hugo de Jonge aan over het niet doorgaan van de marinierskazerne © Ernst Jan Rozendaal

Overleg over het Zeeuwse verlanglijstje als vergoeding voor marinierskazerne

MIDDELBURG - De verlanglijst van wat Zeeland wil als compensatie voor het afblazen van de marinierskazerne wordt langer en langer. Woensdag 4 maart gaan Provinciale Staten in een extra vergadering de strategie bepalen.

De vergadering is aangevraagd door Forum voor Democratie, dat vorige week een ambitieus nieuw Deltaplan heeft bedacht, inclusief tweede Westerscheldetunnel voor treinen, een tweede Zeelandbrug en 25.000 huizen bij Bruinisse. Dat is een van de bespreekstukken. 

2 miljard euro

Ook de brief van D66 over een compensatie van 2 miljard euro staat op de agenda, evenals de brief van de Zeeuwse afdeling van Bouwend Nederland die uitgaat van een compensatie ter grootte van 2000 arbeidsplaatsen. Zoveel mariniers werden er ook verwacht.

Het ligt niet voor de hand dat de Staten meteen een definitief verlanglijstje opstellen, al kunnen alle partijen wel ideeën opperen. De vergadering begint woensdag om 19 uur. Een dag later komt minister-president Mark Rutte naar Vlissingen om uitleg te geven over de marinierskazerne en ‘hoe nu verder'.  

  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”