Volledig scherm
Ovet vanuit de lucht. De uitbreiding vindt aan de linkerkant plaats, richting de Sloecentrale. © Google

Overslagbedrijf Ovet breidt uit in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Overslagbedrijf Ovet in havengebied Vlissingen-Oost breidt uit. De terminal wordt 3 hectare groter. Het werk is inmiddels begonnen.

Ovet heeft twee redenen voor de uitbreiding: het bedrijf doet steeds meer soorten werk en slaat steeds meer verschillende producten over. Zo wordt het terrein naast overslag tegenwoordig ook gebruikt voor zeven en blenden (het mengen van producten). ,,En door de energietransitie moeten wij zoeken naar meer en andere goederen om te kunnen overslaan”, verklaart directeur Vincent Courtois. Zo was het bedrijf altijd een grote speler in de overslag van kolen - maar die raken langzaam uit de gratie. 

Ovet heeft zo’n kilometer kade aan de Kaloothaven. De uitbreiding vindt plaats aan de - vanaf die haven gezien - achterzijde van de terminal, richting de Sloecentrale.  Door de uitbreiding heeft Ovet, dat vooral droge bulk overslaat, straks de beschikking over 34 hectare. Het werk is inmiddels begonnen en is nog dit jaar klaar.

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden. ‘Misschien kunnen we stukken bij hoog water niet gebruiken’
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden. ‘Misschien kunnen we stukken bij hoog water niet gebruiken’

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”