Volledig scherm
PREMIUM
Wilma Salm op paard Isa © Margot de Wild

Paard Isa (6) wint prijs na prijs bij Zeeuwse dressuur. Een dag later is ze dood

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een droomtoernooi veranderde zaterdag in een hel voor amazone Wilma Salm (29) uit Goes. Ze won prijs na prijs bij een Zeeuwse dressuurwedstrijd met haar 6-jarige paard Isa. Een dag later was het edele dier dood.

Het kon niet op vorige week. Salm won in zowel de Z1-klasse (drie van de vier proeven) als Z2-klasse tijdens Zeeland Outdoor Dressage in Nieuw- en Sint Joosland. Mede dankzij haar paard Isa. “Alles klopt bij Isa”, zei Salm vrijdag nog. “We hebben in alle klassen enorm veel gewonnen. En het eind lijkt nog niet in zicht. Ik rij haar nu sinds mei in Z1 en ze maakt nog steeds veel progressie.”

Maar zaterdag sloeg het noodlot toe. De vader van Wilma liep ‘s ochtends langs zijn stallen in Yerseke om de paarden te voeren. Bij de stal van Isa viel hem op dat haar rechterachterbeen er vreemd uitzag. Wilma werd erbij geroepen, net als André Roose, de Goese eigenaar van het paard, en dierenartsen Henk van Dijk en Mariëlle van Anrooy van Dierenartsenpraktijk Midden-Zeeland.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kookboekenauteur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

    Kookboe­kenau­teur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

    GOES - Kookboekenauteur Natascha van der Stelt bezoekt zaterdag 24 augustus (14.00 tot 16.00 uur) boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Natascha bakt. Tijdens haar bezoek kan worden geproefd hoe het gebak smaakt dat zij daarin heeft beschreven. Al het gebak is suiker- en tarwevrij. Er worden koekjes, cake en ander klein gebak aangeboden, waaronder in ieder geval klassiekers, om te illustreren dat die dus smaakvol kunnen worden gemaakt zonder suiker of tarwe.