Volledig scherm
PREMIUM
Drie maanden lang werd Kalfsvels hoofd gefixeerd. © Martin Kalfsvel

Pas na twee jaar wachten rechtszaak over frontale botsing met drankrijder

AXEL - Het scheelde weinig of Martin Kalfsvel (44) had de frontale botsing met de dronken tegenligger niet overleefd. Hij moest twee jaar wachten op de rechtszaak.

Gisteren exact twee jaar geleden, raakte hij zes over half zeven ’s ochtends, zwaar gewond op de Langeweg bij Axel. Een stomme inhaalmanoeuvre van een Franse tegenligger. Wonder boven wonder vielen er geen doden. Beiden raakten bekneld in hun auto’s. ,,Gelukkig reed ik in een stevige Volvo. Ik ben nog steeds enorm dankbaar dat ik het er levend vanaf gebracht heb. En ik nam normaal gesproken altijd een andere route. Echt op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Even zwaaien
is niet genoeg
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Even zwaaien is niet genoeg

    Zwaai naar ons! Deze hartenkreet komt van bewoonster Lilly van Amstel van het verzorgingshuis van SVRZ aan het Noordbolwerk in Middelburg. In een filmpje op YouTube vraagt zij om de eenvoudigste vorm van contact met passerende Middelburgers. Even naar elkaar zwaaien. Dat helpt tegen de vereenzaming van de ouderen. Die is groot: ‘…als iemand zwaait is dat het waard om wakker voor te worden.’ Deze uitnodiging is een schrijnend signaal. Dat zwaaien is leuk en aardig, maar het lost het probleem niet op.