Volledig scherm
© PZC

Patiëntenstop Emergis van tafel, cliënten Zilveren Kruis weer welkom

KLOETINGE - GGZ-aanbieder Emergis en zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis hebben elkaar op uitnodiging van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gesproken. 

Op basis daarvan heeft Emergis voor de verzekerden van Zilveren Kruis de patiëntenstop voor de komende weken opgeheven. Dat meldt de NZa. Voor CZ verzekerden was de aangekondigde patiëntenstop al van tafel. 

Het gesprek biedt volgens de partijen voldoende basis om verder te onderhandelen. Emergis en de verzekeraars hebben de intentie uitgesproken om er samen uit te komen. De NZa heeft er vertrouwen in dat er voor de patiënten een passende oplossing komt.

Emergis steggelt al geruime tijd met de zorgverzekeraars over budgetten en zorginkoop. De NZa had al aangegeven dat het geruzie niet ten koste mag gaan van de verzekerdenDemissionair-minister Edith Schippers uitte in een brief aan de Tweede Kamer haar onvrede over de ontstane situatie.

  1. Zeeuwse ziet bizarre race Schulting: 'Het was gekkenhuis in stadion!'

    Zeeuwse ziet bizarre race Schulting: 'Het was gekkenhuis in stadion!'

    VLISSINGEN - Elien Rienstra zal donderdag 22 februari niet snel vergeten. De Middelburgse zat tijdens de gouden race van shorttrackster Suzanne Schulting in het ijsstadion van Gangneung. ,,Het was een gekkenhuis!'', vertelt de echtgenote van bondscoach Jeroen Otter. ,,Deze racedag was zo overtuigend en bijzonder, wat een ontlading. Ik ben zo blij dat mijn man straks weer vader en man kan zijn na vier maanden in een olympische bubbel te hebben geleefd.''