Piet Vermeulen wil graag naar een appartement in Sluiskil, maar er zijn geen mogelijkheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Vermeulen wil graag naar een appartement in Sluiskil, maar er zijn geen mogelijkheden. © Anne Hana

Piet (82) zit vast in zijn te grote huis met te grote tuin; de kleine huizen zijn op

SLUISKIL - Kleiner gaan wonen in je eigen dorp is voor oudere Zeeuwen vaak een probleem. Er zijn te weinig (betaalbare)  appartementen en daarom blijven ze noodgedwongen maar in hun te grote huis wonen. De 82-jarige Piet Vermeulen uit Sluiskil dacht de oplossing gevonden te hebben, maar de bouw van het appartementengebouw ging uiteindelijk niet door. Dus blijft hij wonen in zijn te grote huis met een te grote tuin.

,,Het was een paar jaar geleden de bedoeling om hier op Sluiskil een gebouw met tien appartementen neer te zetten. Ik had er een schitterend mooie brochure van” , vertelt Vermeulen. ,,Bij die kruising voor het hotel van Dallinga. Dat wilde ik heel graag. Een nieuw appartement was voor mij ideaal. En ik zou van mijn tuin af zijn. Ik woon groot, op 850 vierkante meter. Nu gaat het nog allemaal, maar ja, je moet ook een beetje in de toekomst kijken. Dus ik had een optie op een van de appartementen genomen en zette mijn eigen huis te koop. Maar ja, de bouw ging niet door hè. Ik heb mijn makelaar betaald, ik zeg: haal het bord ‘Te koop’ maar weg. Ik zie wel.”

De belangstelling voor de appartementen viel tegen en de projectontwikkelaar haalde er een streep door. ,,Ze waren eigenlijk te duur voor Sluiskil”, is de conclusie van Vermeulen. Ouderen zonder voldoende kapitaal uit de verkoop van een eigen woning konden zich niet zo’n appartement veroorloven.

  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”