Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Pijnlijk: Een overleden Facebookvriend feliciteren gebeurt vaker dan je denkt

VLISSINGEN - Pijnlijker kan bijna niet. Je feliciteert een van je Facebookvrienden met zijn verjaardag maar de persoon in kwestie blijkt al lang overleden. Het komt vaker voor dan je denkt. Gerard Vader geeft vanaf vrijdag workshops in de ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland om dit soort situaties te voorkomen. 

Wellicht herinnert u zich Henk Krol nog. De fractievoorzitter van 50Plus stuurde de pas overleden schrijver Joost Zwagerman een felicitatie voor zijn verjaardag via Facebook. Een paar dagen later ging de politicus wederom de mist in en feliciteerde Krol een overleden ‘vriend’.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Henry (47) zit in epicentrum coronavirus: ‘Ziekenhuizen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’
    PREMIUM
    VIDEO

    Henry (47) zit in epicentrum coronavi­rus: ‘Ziekenhui­zen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’

    Het zal allemaal wel loslopen, dacht Henry Blok uit Oost-Souburg toen hij eind december aankwam in de Chinese miljoenenstad Wuhan waar net het coronavirus was uitgebroken. Maar een maand later zijn er tientallen doden, liggen mensen bewusteloos op straat en is hij al dagenlang zijn huis niet uit geweest. ,,Het is doodstil op straat, alle ziekhuizen zitten propvol.”