Peter Bakker liet zijn Boeing 747 in recordtempo van New York naar Amsterdam vliegen, hetzelfde type toestel als hij in zijn hand heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Bakker liet zijn Boeing 747 in recordtempo van New York naar Amsterdam vliegen, hetzelfde type toestel als hij in zijn hand heeft. © Lex De Meester

Piloot Peter Bakker vliegt zijn Boeing 747 in recordtempo van New York naar Schiphol

Met nog één vlucht voor zijn pensioen te gaan, verwierf de Zeeuwse KLM-piloot Peter Bakker (57) op de valreep eeuwige roem. De storm Ciara bracht zijn Boeing 747 in recordtijd van New York naar Amsterdam. ,,En dat had ik niet verwacht.’’

Het lijkt op een vlucht zoals de gezagvoerder uit Koudekerke er vele heeft gemaakt in de afgelopen veertig jaar. New York-Amsterdam, met een 747-400, is voor hem een routinevlucht, zou je kunnen zeggen. Toch zijn de omstandigheden altijd weer anders. Dat de vlucht deze keer zó bijzonder zou worden, zag hij niet aankomen.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.