Politie speurt in vijver naar bewijzen voor misdrijf Oostkapelle

videoOOSTKAPELLE - De politie heeft vandaag onderzoek gedaan in de vijver van appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle. Het houdt verband met het misdrijf dat op 24 mei plaatsvond in het appartementenblok ernaast.

Waar de politie precies naar op zoek was, kon woordvoerder Mireille Aalders van de politie Zeeland/West-Brabant niet zeggen. Wel bevestigt ze dat het te maken heeft met het onderzoek naar het misdrijf dat op 24 mei plaatsvond in het naastgelegen appartementenblok. Een 78-jarige vrouw werd toen door een misdrijf om het leven gebracht. Op 29 mei werd een 56-jarige buurman opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Vanochtend werd bekend dat hij dertig dagen langer vast moet zitten.

,,We zoeken alle stukjes van de puzzel", is het enige dat Aalders kwijt wil. In zijn algemeenheid legt ze uit dat de politie liefst ‘van minuut tot minuut’ moet kunnen aangeven wat er is gebeurd. ,,Op basis daarvan kan de officier van justitie een zaak opbouwen.”

Op de vraag of het een complex onderzoek is en of er aanwijzingen zijn dat er bijvoorbeeld gezocht wordt naar een wapen, kan Aalders niet ingaan. ,,We zijn bezig met waarheidsvinding. Dat betekent ook dat we bewijzen zoeken, maar we willen ook zaken uitsluiten.” 

Volledig scherm
Onderzoek Oostkapelle © HV Zeeland
Volledig scherm
Onderzoek Oostkapelle © PZC
Volledig scherm
Parc Zonnehove met links de flat waarin de dode vrouw is aangetroffen © Jeffrey Kutterink
  1. Jonge studentondernemers verkopen dé oplossing voor regendruppels op je bril

    Jonge studenton­der­ne­mers verkopen dé oplossing voor regendrup­pels op je bril

    MIDDELBURG - Waarom is het stampertje in je cocktail van plastic en niet van hout? Hoe voorkom je dat je niets meer kan zien, omdat er regendruppels op je bril blijven hangen? Ook zo’n hekel aan het dekbed dat voortdurend verschuift in je hoeslaken? Het zijn slechts drie problemen waar jonge studentondernemingen dé oplossing voor hebben gevonden. Vrijdag presenteren 23 van de ‘start-ups’ hun product op de Markt in Middelburg.