Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © Emiel Muijderman

Politie waarschuwt voor 'kettingrukkers’ in Zeeland en West-Brabant

NIEUW-NAMEN - De politie van Zeeland en West-Brabant waarschuwt voor zogenaamde 'kettingrukkers’: dieven die sieraden stelen op straat. Ze hebben al meerdere keren toegeslagen, waaronder in Roosendaal en Bergen op Zoom. Zaterdag zouden de daders buit hebben gemaakt in Nieuw-Namen.

De dieven gaan geraffineerd te werk. Op straat spreken zij, meestal in het Engels, mensen aan. Ze vragen hen naar de weg. Soms hebben ze daar ook een landkaart bij. Om hen te bedanken willen ze dan hun slachtoffers een ketting omhangen, waarna ze proberen ringen, horloges of kettingen van de helpende mensen te stelen.

De groep zou in verschillende samenstellingen werken. Volgens de politie betreft het altijd niet-Nederlands sprekende vrouwen en mannen. Daarbij is al meerdere keren een grijze auto in de buurt van de plaats van de overval gezien.

De politie roept mensen die meer weten over de babbeltruc contact op te nemen met de politie: 0900-8844.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Donner komt North Sea Port helpen, want samenwerken over de grens is een heel gedoe
    PREMIUM

    Donner komt North Sea Port helpen, want samenwer­ken over de grens is een heel gedoe

    TERNEUZEN - Samenwerken over de grens blijkt moeilijk. De regels voor grensarbeid, infrastructuur, milieu en veiligheid verschillen sterk tussen Nederland en België. Het fusiehavenbedrijf North Sea Port merkt elke dag weer hoe weerbarstig de praktijk is. Piet Hein Donner, oud-minister en voormalig vicepresident van de Raad van State, en gouverneur Cathy Berx van Antwerpen gaan nu onderzoeken wat er te doen valt aan de botsende wetten en regels.