Volledig scherm
© Thinkstock

Pot van 1,8 miljoen euro voor waterbeheer bij Zeeuwse boeren

MIDDELBURG - Zeeuwse boeren kunnen een beroep doen op 1,8 miljoen euro uit Europa om het waterbeheer op hun terrein te verbeteren.

Als de waarde van hun bedrijf daar niet hoger van wordt, hebben ze minder behoefte er geld in te steken. De Europese subsidie maakt het nu toch mogelijk.

Profiteren

Het geld komt uit het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP 3). De laatste jaren weet Zeeland daar steeds beter van te profiteren, geeft gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA, landbouw) aan. ,,Twee jaar geleden hebben we daar twee mensen op gezet. In samenwerking met het waterschap en de ZLTO hebben we ook veel meer co-financiering vanuit Zeeland kunnen organiseren."

Dreigde Zeeland twee jaar geleden POP-gelden terug te moeten geven, bijvoorbeeld omdat er geen co-financiering was, nu is de situatie omgekeerd. Zeeland zou kunnen profiteren van geld dat in andere provincies blijf liggen. De Bat schat dat door de extra inspanning vanuit Europa 10 tot 20 miljoen euro meer naar Zeeland is gekomen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement