Volledig scherm
Mark Rutte op Neeltje Jans © Rolf Bosboom

Premier Rutte op werkbezoek in Zeeland

NEELTJE JANS - Minister-president Mark Rutte is vanochtend om half tien aangekomen op Neeltje Jans, voor een werkbezoek aan Zeeland.

Aanleiding is de 70 miljoen euro die het kabinet samen met de regio investeert om ervoor te zorgen dat het in de provincie fijn wonen en werken blijft. Een actieplan moet ertoe leiden dat ondanks de krimp er voldoende onderwijs, zorg en banen blijven.

Rutte bezoekt daar drie voorbeelden van. Eerst krijgt hij een rondleiding bij Viskwekerij Neeltje Jans, waar onder meer mosselen worden gekweekt.

Vervolgens reist hij verder naar een locatie van de Zeeuwse Gronden in Ovezande, waar mensen met een ernstige psychiatrische aandoening beschermd en zelfstandig wonen. Daar luncht de premier samen met bewoners, familieleden, woonbegeleiders en dorpsbewoners.

Zwin College

‘s Middags gaat Rutte naar het Zwin College in Oostburg, waar hij praat met leerlingen, docenten en ouders. Aansluitend aan het werkbezoek opent hij het nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux in Terneuzen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement