Het thuisfront onthaalt Kees Visser (rechts) en Jeffrey Buijl (links). Op de foto staan ook nog Dexx, Daisy en Senn Visser (vlnr).
Volledig scherm
Het thuisfront onthaalt Kees Visser (rechts) en Jeffrey Buijl (links). Op de foto staan ook nog Dexx, Daisy en Senn Visser (vlnr). © Sandra Schimmelpennink

Prestigieuze Bocuse d’Or voor Kees Visser en Jeffrey Buijl uit Zierikzee: ‘Er is werk aan de winkel’

ZIERIKZEE - Ze zijn ‘heel blij, supertrots en voldaan’. Chef-kok Kees Visser (42) en souschef Jeffrey Buijl (21) uit Zierikzee hebben éindelijk de prestigieuze Bocuse d’Or gewonnen. ,,Ik voel me euforisch, blij en trots. In de wetenschap dat er de komende maanden heel veel werk aan de winkel is”, lacht Visser. De twee vertegenwoordigen Nederland maart volgend jaar tijdens de Europese finale in Hongarije.

 1. Onderzoekers Wageningen Universiteit: sla dood die mug (en stuur hem op)
  PREMIUM

  Onderzoe­kers Wageningen Universi­teit: sla dood die mug (en stuur hem op)

  VLISSINGEN - Hoeveel muggen dragen het Westnijlvirus bij zich? Dat wil de Wageningen University & Research (WUR) graag weten. Een oproep begin dit jaar leverde 5744 steekmuggen op en veel onderzoeksdata. Helaas waren daaronder zo weinig Zeeuwse inzendingen, dat over de situatie in Zeeland nagenoeg geen informatie is. Besmette huissteekmuggen kunnen de Westnijlkoorts veroorzaken, die in zeldzame gevallen eenstige afloop kent. De onderzoekers willen zoveel mogelijk doodgeslagen muggen onderzoeken op dit virus en vragen het publiek daarom ze op te sturen.
 2. Muziek was Eddy Meijers’ leven, zijn muzikaliteit leeft voort
  PREMIUM
  uit het leven

  Muziek was Eddy Meijers’ leven, zijn muzikali­teit leeft voort

  ,,Ik ben geen techneut, maar een technoot”, zei Eddy Meijers graag. Zijn hart ging uit naar muziek, naar trompetspelen en dirigeren. Muziek zat in zijn genen en hij was een zeer begaafd musicus. Maar zijn grote passie, muziek maken, bleef een hobby. Hij werkte als ingenieur. Zelfs toen dementie zijn brein afbrak, kon hij nog lang prachtig trompet spelen. Eddy Meijers overleed op 3 juni 2021 in Hulst, op 75-jarige leeftijd.
 3. Schelpdiertoerisme overspoelt de Oosterschelde: ‘Het is bijna oesters róven’
  PREMIUM

  Schelpdier­toe­ris­me overspoelt de Ooster­schel­de: ‘Het is bijna oesters róven’

  VLISSINGEN - Oesters, mossels en krukels rapen op het strand: dat vinden veel mensen het ultieme Zeelandgevoel. Maar de laatste tijd gaat het steeds vaker fout. Rapers verstoren de rust in natuurgebieden, laten afval achter en nemen veel te veel kilo’s schelpdieren mee. ,,Ik zou het bijna oesters róven noemen, in plaats van rapen”, zegt Wilco Jacobusse van Nationaal Park Oosterschelde.