Volledig scherm
© Thinkstock

Prijzen voor klimaatbestendig Zeeland

VLISSINGEN  - Een team van IVN Natuureducatie heeft met De Groene Revolutie (het vergroenen van schoolpleinen) de juryprijs gewonnen voor ‘De Toekomstbestendige stad’, onderdeel van de Delta Water Challenge. 

Die daagt studenten, ondernemers en professionals uit oplossingen te bedenken voor de problemen waar de klimaatverandering ons voor stelt in de zuidwestelijke delta.  In de categorie ‘Kustverdediging Veerse Dam’ won het team van Villa de Verbeelding. Zij presenteerden donderdag tijdens een Showcase Event hun concept ‘dijk van een gebouw geworteld en vertakt in een duin’, gemaakt van ECOncrete. 

De publieksprijs was voor Sea Citadel van organisatie BlueO2. Greenbanks Sea Citadel bestaat uit een natuurlijke golfbreker van harde en zachte natuurlijke elementen. Op het zeebed worden oester- en schelpdierbanken aangelegd. Ook is er een zeewierboerderij aan gekoppeld, waar zeewierproducten kunnen worden ontwikkeld. 

De winnaars kregen 2000 euro en mogen tijdens de werkconferentie Zuidwestelijke Delta hun oplossingen presenteren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement