Volledig scherm
Prinses Margriet © ANP

Prinses Margriet bij herdenking Watersnoodramp

OUWERKERK - Prinses Margriet woont donderdag 1 februari 2018 de Nationale Herdenking Watersnoodramp in Ouwerkerk bij. Ze is aanwezig als erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

De herdenking vindt plaats bij het Nationaal Monument Watersnood 1953 en wordt georganiseerd door de gemeente Schouwen-Duiveland en het Watersnoodmuseum. Tijdens de herdenking houdt burgemeester Gerard Rabelink een toespraak. Na de 1 minuut stilte en het Wilhelmus worden er meerdere kransen gelegd door hoogwaardigheidsbekleders.

Na afloop van de herdenking wordt tijdens een symposium, georganiseerd door het Watersnoodmuseum, stilgestaan bij de verhalen van ooggetuigen en hulpverleners van toen. Het Nederlandse Rode Kruis was een van de partijen die tijdens de Watersnoodramp van 1953 op grote schaal in actie kwam. Het Rode Kruis ving slachtoffers op, verzorgde eten en drinken, verstrekte kleding, bedden, dekens, handdoeken en medicijnen en richtte noodhospitalen in.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement