Immunoloog Ger Rijkers: ,,Ik wil kijken of er bijzondere omstandigheden of kenmerken zijn. Als dat zo is, dan kunnen mensen hun leefomstandigheden aanpassen."
Volledig scherm
Immunoloog Ger Rijkers: ,,Ik wil kijken of er bijzondere omstandigheden of kenmerken zijn. Als dat zo is, dan kunnen mensen hun leefomstandigheden aanpassen." © University College Roosevelt

Professor UCR onderzoekt corona in Zeeland; ‘Waarom waren er in Tholen zoveel patiënten?’

MIDDELBURG - Waarom belandden relatief veel Tholenaren in het ziekenhuis met het coronavirus? Dat is één van de vragen die immunoloog Ger Rijkers van University College Roosevelt in Middelburg wil beantwoorden. De professor doet de komende maanden onderzoek naar de leefomstandigheden en gezondheid van coronapatiënten in Zeeland. 

  1. Horecasluiting pijnigt schelpdiercentrum Yerseke: wie gaat onze oesters opeten?
    PREMIUM

    Horecaslui­ting pijnigt schelpdier­cen­trum Yerseke: wie gaat onze oesters opeten?

    YERSEKE - In Yerseke is iedereen bloednerveus. De Nederlandse horeca is dicht en sinds een week ook de Belgische. Dat hakt erin bij kwekers, handelaren en transportbedrijven, want België is een hele grote markt. ,,De vraag naar platte oesters is gehalveerd, omdat die vooral in restaurants worden gegeten. We kijken met angst en beven uit naar kerst”, zegt Caroline Verwijs, directeur van schelpdierhandel en kweekbedrijf Krijn Verwijs.