Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de koning Han Polman © Lex de Meester

Provincie onderzoekt mogelijk misbruik fractiegeld bij PVV Zeeland

POLLMIDDELBURG - De provincie gaat onderzoeken of PVV’er Peter van Dijk misbruik heeft gemaakt van fractiegelden. Dat zegt commissaris van de koning Han Polman, naar aanleiding van het ingrijpende conflict binnen de partij.

De Zeeuwse Statenfractie en de PVV-raadsfracties in Terneuzen en Tholen hebben het vertrouwen in Van Dijk opgezegd en hem uit de partij gezet. Een van de voornaamste redenen is het verwijt van misbruik van gemeenschapsgeld.

Poll

Ruzie in PVV is beneden alle peil

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
838 stemmen

Van Dijk, voorzitter van de Statenfractie, zou duizenden euro's hebben geleend uit het fractiebudget, volgens betrokkenen voor de aanschaf van een auto. Ook wordt hij beschuldigd van overmatige en dubbele declaraties. Verder zorgde hij ervoor dat zijn vrouw als fractiemedewerkster in dienst kwam, waarbij haar salaris meermaals werd verhoogd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Grote zorgen om ‘plastic monster’ langs Noordzeekust: ‘Heel veel dieren gaan er aan dood’
  PREMIUM
  video

  Grote zorgen om ‘plastic monster’ langs Noordzee­kust: ‘Heel veel dieren gaan er aan dood’

  VLISSINGEN - De hoeveelheid plastic op de stranden langs de Noordzeekust blijft maar toenemen. Met rampzalige gevolgen voor mens en dier, waarschuwen verschillende instanties. ,,Er gaan nu al veel vogels en zeezoogdieren dood door het plastic”, zeggen ze bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke in Middelburg. ,,Wij hebben onze handen er vol aan, het is echt een heel groot probleem.”