Volledig scherm
Jongerendebat in de Zeeuwse Statenzaal. Archieffoto © lex de meester

Provincie onderzoekt vorming van Zeeuws jongerenparlement

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur overweegt een Zeeuws jongerenparlement in het leven te roepen. In Friesland bestaat zo'n jeugdparlement al. ,,We willen kijken hoe we van elkaar kunnen leren", zegt gedeputeerde Harry van der Maas.

De provincie vindt het belangrijk dat jongeren meedenken en beslissen over Zeeland. Om die reden steekt het provinciebestuur opnieuw geld in het Provinciaal Jeugddebat Zeeland. Dat wordt wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad. 

Voorwaarde voor een subsidie van ruim 3000 euro is dat de jongeren op 20 november debatteren over de overgang naar duurzame energie en dat wordt samengewerkt met de Young Energy Society Challenge (YESC), het jongerenproject van het Zeeuwsch Genootschap. ,,We willen de resultaten verzamelen en betrekken bij onze besluitvorming", aldus Van der Maas.

De kans bestaat dat Zeeland volgend jaar een stap verder gaat, met een tweedaagse bijeenkomst van een jongerenparlement. ,,Dat moet wel een meerwaarde hebben", vindt Van der Maas. ,,Het is de moeite waard dat te verkennen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement