Volledig scherm
Concert at Sea 2018 © Ernst Jan Rozendaal

Provincie wil bezoekers Concert at Sea persoonlijk benaderen

BROUWERSDAM - De provincie grijpt het festival Concert at Sea, dat komend weekeinde plaatsvindt op de Brouwersdam, opnieuw aan om mensen te interesseren in Zeeland te komen wonen en werken. Dat gebeurt door micro targeting: een campagne die gericht is op persoonlijke interesses van bezoekers.

Vorig jaar vertoonde de provincie op de grote schermen van het festival promotiefilmpjes. Nu worden er opnieuw spotjes vertoond, dit keer met de oproep naar de site wenweekend.nl te gaan. Daar is een weekendje Zeeland te winnen voor wie een video laat maken over zijn toekomstige leven in Zeeland. Dat gebeurt automatisch op basis van persoonlijke interesses die mensen zelf eerder via internet hebben gedeeld. De bedoeling is dat de concertbezoekers, onder wie 50.000 niet-Zeeuwen, hun persoonlijke filmpje via sociale media weer massaal delen.

Zeeuwen mogen ook meedoen, maar de provincie mikt vooral op mensen van buiten de provincie die Concert at Sea en later dit jaar de Kustmarathon en Dam X bezoeken. Er zijn drie wenweekenden (voor Zeeuwen: verwenweekenden) te verdelen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Donner komt North Sea Port helpen, want samenwerken over de grens is een heel gedoe
    PREMIUM

    Donner komt North Sea Port helpen, want samenwer­ken over de grens is een heel gedoe

    TERNEUZEN - Samenwerken over de grens blijkt moeilijk. De regels voor grensarbeid, infrastructuur, milieu en veiligheid verschillen sterk tussen Nederland en België. Het fusiehavenbedrijf North Sea Port merkt elke dag weer hoe weerbarstig de praktijk is. Piet Hein Donner, oud-minister en voormalig vicepresident van de Raad van State, en gouverneur Cathy Berx van Antwerpen gaan nu onderzoeken wat er te doen valt aan de botsende wetten en regels.