Volledig scherm
Gedeputeerde Ben de Reu © Lex de Meester

Provincie wil tóch jazzconcerten in Middelburg en Terneuzen

MIDDELBURG - De provincie wil dat ZeelandJazz dit jaar toch enkele concerten organiseert. Gedeputeerde Ben de Reu (PvdA, cultuur) heeft de organisatie van het festival uitgenodigd daarvoor om tafel te gaan zitten met Zeeland Theaters, de Concertzaal in Middelburg en Muziekpodium Zeeland.

Maandag maakte ZeelandJazz, dat het jazzfestival in Terneuzen en Middelburg organiseert, bekend dat door ziekte en geldgebrek in 2019 niks gebeurt. Volgens De Reu gaat het om een opeenstapeling van pech bij een kwetsbare organisatie. ,,We hebben gevraagd; waar kunnen we mee helpen?"

De Reu vindt het eigenlijk niet aanvaardbaar dat ‘in het zomerse cultuuraanbod zoiets wegvalt’. Hij denkt dat de Walcherse muziekorganisaties de helpende hand kunnen toesteken. Via de regio-arrangementen met Middelburg en Terneuzen steekt de provincie bijna 40.000 euro in het festival. Er is dus geld om iets te organiseren, bijvoorbeeld een concert in Middelburg en in Terneuzen. ,,We gaan met een aantal organisaties praten en het is niet de bedoeling ze alleen maar aan te horen. Er moet dit jaar wel iets gebeuren.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement