De ondertekening van het coalitieakkoord met links vooraan Corina van der Vliet van de PvdA.
Volledig scherm
De ondertekening van het coalitieakkoord met links vooraan Corina van der Vliet van de PvdA. © Ernst Jan Rozendaal

PvdA: 'Stel nu visie op om te voorkomen dat zorg uit Zeeland verdwijnt’

MIDDELBURG - Concurrentie helpt de zorg in Zeeland niet verder, samenwerking wel. De provincie moet daarbij het voortouw nemen.

Dat vindt de Statenfractie van de PvdA. Die heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in de PZC over de toekomstplannen van het Adrz. Daarin zegt directeur Claudia Brandenburg dat het gebrek aan zorgpersoneel instellingen dwingt om samen te werken. Anders verdwijnt zorg uit Zeeland. Adrz heeft samen met ZorgSaam, Emergis (geestelijke zorg), SVRZ (ouderenzorg), gemeenten en huisartsen alvast een Zeeuwse coalitie gevormd.

Regie

Statenleden Corina van der Vliet en Niek Joosse herinneren het dagelijks provinciebestuur aan het vorig jaar gesloten coalitieakkoord waarin staat dat de provincie een ondersteunende en desgevraagd verbindende rol kan spelen en waar mogelijk samenwerking in de zorg wil faciliteren. De PvdA’ers vragen het provinciebestuur nu de regie te pakken voor een toekomstbestendige zorgvisie voor Zeeland. Die zorgvisie moet door zoveel mogelijk partijen gezamenlijk worden opgesteld.