Volledig scherm
PREMIUM
De bouwput voor de getijdencentrale, september 2018. Nu staat hij weer onder water © Dirk Jan Gjeltema

Race tegen de klok voor testcentrum in de Grevelingendam: Is er genoeg geld?

BRUINISSE - Het wordt spannend op de Grevelingendam. Uiterlijk 1 juli moet het testcentrum voor getijdencentrales (TTC) dat nu in aanbouw is af zijn, maar de financiering is nog niet rond.

Op dit moment is er niets te zien bij de Grevelingendam. De bouwput is eind september onder water gezet, omdat in het stormseizoen (van oktober tot en met maart) in Nederland niet aan waterkeringen mag worden gewerkt. 

Stormseizoen

Eigenlijk had in de Flakkeese Spuisluis al een centrum moeten liggen waar fabrikanten van turbines die met water stroom opwekken hun apparaten kunnen testen. Maar nog voor het huidige stormseizoen begon werd het werk stil gelegd omdat initiatiefnemer BT Projects niet over al het benodigde geld beschikte.

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”