Volledig scherm
PREMIUM
De Zeeuwse redders van de KNRM hebben afgelopen jaar een recordaantal reddingsacties uitgevoerd: 315. © Theo Giele

Redders KNRM komen vaker in actie: ‘Ik zie de spullen uit de Cardium nog drijven’

WESTKAPELLE - De Zeeuwse redders van de KNRM hebben afgelopen jaar een recordaantal reddingsacties uitgevoerd. Terwijl landelijk juist minder vaak is uitgerukt om assistentie te verlenen aan pleziervaarders. In Zeeland kwam de teller uit op 315 uitrukken, tegenover 295 in 2018.

De post Westkapelle, waar Jacco van den Bosse schipper is op de Uly, kwam maar liefst 21 keer vaker in actie dan het jaar ervoor. Wat de oorzaak van de stijging is, weet hij niet. ,,Het is een enorm lang seizoen geweest, met een aantal uitdagende reddingsacties. Zoals op de Westerschelde in maart, waar tijdens een storm binnenvaartschip Cardium zonk. Ik zie de spullen nog drijven.”

  1. Henry (47) zit in epicentrum coronavirus: ‘Ziekenhuizen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’
    PREMIUM
    VIDEO

    Henry (47) zit in epicentrum coronavi­rus: ‘Ziekenhui­zen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’

    Het zal allemaal wel loslopen, dacht Henry Blok uit Oost-Souburg toen hij eind december aankwam in de Chinese miljoenenstad Wuhan waar net het coronavirus was uitgebroken. Maar een maand later zijn er tientallen doden, liggen mensen bewusteloos op straat en is hij al dagenlang zijn huis niet uit geweest. ,,Het is doodstil op straat, alle ziekhuizen zitten propvol.”