Volledig scherm
PREMIUM
Robben in de Grevelingen. © Ernesta Verburg

ReddingsTeam Zeedieren slaat alarm: helft van jonge zeehonden sterft

MIDDELBURG - De helft van de gewone zeehonden die in Nederland geboren worden, gaat dood. Dat zegt de Stichting ReddingsTeam Zeedieren (RTZ). Daarom luidt zij de noodklok. Er spoelen volgens de stichting te veel zeehondenpups aan op de Nederlandse kust. Volgens voorzitter Jaap van der Hiele moet er een onafhankelijk onderzoek komen om achter de oorzaak te komen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.