Verkeer op de Haringvlietbrug. Op de brug geldt binnenkort een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur in plaats van 100. ANP SEM VAN DER WAL
Volledig scherm
Verkeer op de Haringvlietbrug. Op de brug geldt binnenkort een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur in plaats van 100. ANP SEM VAN DER WAL © ANP

Reistijd naar Zeeland kan bij Haringvlietbrug met een uur oplopen

DEN HAAG - Wie in de avondspits over de Haringvlietbrug reist, moet binnenkort rekening houden met een vertraging van mogelijk meer dan een uur. Dat is aanzienlijk meer dan waar Rijkswaterstaat eerder van uitging: ongeveer een halfuur. VVD en CDA stellen Kamervragen.

 1. Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaanbaar bij NK Oestersteken
  PREMIUM
  video

  Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaan­baar bij NK Oesterste­ken

  YERSEKE - Het officiële oesterseizoen begint over tien dagen, maar het Nationaal Kampioenschap Oestersteken in Yerseke biedt alvast een voorproefje. Aan een oesterput proberen elf deelnemers snel maar zorgvuldig 30 platte oesters open te steken. Joost Deurloo uit Bruinisse doet dat volgens de vakjury het beste. Hij wint voor de vijfde keer het NK. ,,Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.