Rekenvragen maakten havo-examen scheikunde lastig voor Pepijn

VIDEOVoor Pepijn Zegers (17) uit Phillipine zitten de examens erop. De havist aan het Lodewijk College in Terneuzen had bij het examen scheikunde vooral moeite met de rekenvragen. 

,,Er waren iets van acht rekenvragen, ik kwam er echt niet uit", zegt hij. Hij heeft ze op het examen dan ook dan ook niet allemaal in kunnen vullen. Toch was hij al een half uur voor tijd klaar. ,,Bij rekenvragen moet ik meteen doorhebben hoe ik het uit moet rekenen. Als dat niet het geval is, hoef ik het niet meer te proberen. In scheikunde heb ik dat niet door, dus heb ik ze open gelaten.” Pepijn moet het meer van de theorie hebben en doordat dat het afgelopen jaar vaak aan bod kwam,  staat hij een 7,2 voor scheikunde. Ondanks de moeilijke rekenvragen, verwacht hij dat de zeven gemiddeld niet in gevaar zal komen. ,,Een zes moet wel lukken”, zegt hij.

Doordat Pepijn voor alles een zeven gemiddeld staat, verwacht hij zeker dat de vlag op 12 juni uit kan. Daarna gaat hij Human Resource Manegement studeren in Tilburg. 

Volledig scherm
Pepijn Zegers © Koen Florusse
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement